Email zoeken

Op zoek naar een email addres?
Op zoek naar een persoon?
U kunt het hier vinden!


Je krijgt een email van een persoon die je helemaal niet kent. Dus u wilt zoeken naar het email adres waar de mail vandaan kwam? Dit natuurlijk voordat u terug reageert op het bericht. U wilt graag iets te weten komen over hem of haar. Hoe doe je dit zonder dit direct te vragen via de email?

Web zoekmachines zijn uiteraard de meest populaire plek voor het uitvoeren van zoeken op email adressen , maar als de persoon die u probeert te onderzoeken niet beschikt over een website of het desbetreffende persoon heeft nog nooit in wisselwerking met zijn e-mailadres op openbare forums gereageerd.

Geen zorgen, hier zijn enkele tips en online diensten die u nog kunnen helpen ontdekken de identiteit van die onbekende e-mail afzender te achterhalen.

# 1. Zoek de afzender locatie
Open de kop van het e-mailbericht en zoeken naar regels die zeggen: “ontvangen: van” gevolgd door een IP-adres tussen vierkante haken staat.

Plak nu het IP-adres in dit trace route tool en je moet een vrij goede locatie van de e-mail afzender krijgen.

# 2. email zoekopdracht met Facebook
Het email adres zoeken in facebook
Facebook heeft 450 miljoen gebruikers over de hele wereld en er is een grote kans dat de afzender ook een profiel op Facebook heeft.

In tegenstelling tot LinkedIn en de meeste andere sociale netwerken, kunt u op Facebook  gebruikers, email adressen zoeken en dat moet uw werk eenvoudiger. Dus plak het e-mailadres van de afzender in het Facebook-zoekvak en u zult onmiddellijk weten of een profiel bestaat in het netwerk.

# 3. Controleer alle andere sociale netwerken
U kunt gebruik maken van een service zoals Knowem om snel te bepalen of een profiel met een bepaalde gebruikersnaam bestaat in een van de sociale netwerken.

Als het e-mailadres van waarvan de mail is verzonden zoiets als blabla@hotmail.com is, is het waarschijnlijk dat hij of zij een account heeft aangemaakt op een of een aantal andere sociale netwerk met dezelfde alias “blabla” – zet dat in knowem.com om te bevestigen.

1 reactie op “Email zoeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>